Bobby Burns koktél

bobby_burns_koktel

A Bobby Burns koktél nem csak egy ital, hanem egy kultúrtörténeti emlék is, amely elegánsan ötvözi a mélyen gyökerező skót tradíciókat, a skót whisky karakterét és a névadó irodalmi örökségét. Egy elegáns és karakteres koktél, amely tökéletes választás irodalmi estékre és különleges alkalmakra.

Történet

A Bobby Burns koktél nevét a skót nemzeti költő, Robert Burns után kapta, és először a 20. század elején jelent meg az Egyesült Államokban. Gyakran készítették a New York-i Waldorf Astoria hotelben, ahol az irodalom kedvelői gyakran találkoztak. A koktél a hírnevét Harry Craddock 1930-ban megjelent „The Savoy Cocktail Book” című művének köszönheti, amelyben először jelent meg a recept.

Összetevők

50 ml skót whisky – Jó minőségű, telt ízű skót whisky az alap.

25 ml édes vermut

10 ml Benedictine likőr

2-3 csepp Angostura keserűlikőr (ízlés szerint)

Bobby Burns koktél elkészítése

Öntsük bele a hozzávalókat egy jéggel teli keverőpohárba, majd keverjük össze őket. Szűrjük át a koktélt egy előhűtött pohárba.

Tálalás és díszítés

A koktélt előhűtött koktél- vagy martinis pohárba szűrjük. Díszíthető citromhéjjal (hogy kioldódjon az olaj) vagy egy maraschino cseresznyével a pohár szélén.

Kalóriatartalom

Egy adag Bobby Burns koktél hozzávetőlegesen 200 kalóriát tartalmaz.