A Death in the Afternoon koktél nem csupán egy ital, hanem egy irodalmi emlék is, amelyet maga Ernest Hemingway inspirált. A mindössze két alapanyag, az abszint és pezsgő kombinációja igazi rejtélyes és elegáns italt alkot. Ez a hűvös abszint művészi varázsát és a pezsgő buborékos könnyedségét vegyíti. A koktél neve már önmagában is figyelemfelkeltő, és egy kissé sötét mondanivalóval bír, miközben az ital maga is meglepően erős és kifinomult. A koktél fogyasztása egy kissé olyan, mintha belekóstolnánk Hemingway dekadens és kalandokkal teli világába.
Történet
A Death in the Afternoon koktélt franciaországi tartózkodása alatt maga Ernest Hemingway találta ki, aki nagy rajongója volt az abszintnak és a pezsgőnek is. Az ital a nevét az író híres 1932-es könyve, a Death in the Afternoon (Halál délután) után kapta, amely a bikaviadalokról szól. Hemingway még egy koktélkönyvben is leírta receptjét, amelyben azt ajánlotta, hogy az italt „lassan igyuk, de legalább három-öt pohárral fogyasszunk, és ne csodálkozzunk, ha az első pohár után enyhén elbódulunk”. Az ital 1920-as és 30-as évek Párizsának dekadens és avantgárd hangulatát idézi meg, amikor az abszint és a pezsgő az elegáns koktélok alapanyaga volt a művészi és irodalmi elit körében.
Összetevők
120 ml száraz pezsgő
30 ml abszint
Death in the Afternoon koktél elkészítése
Öntsük az abszintot egy pezsgőspohárba, majd lassan töltsük fel a száraz pezsgővel. Óvatosan keverjük össze az italt, hogy az abszint és a pezsgő finoman egyesüljön. A koktél jellegzetes, opálos kinézete és enyhén zöldes árnyalata a pezsgő buborékaival különleges látványt nyújt.
Tálalás és díszítés
A Death in the Afternoon koktélt hagyományosan pezsgőspohárban (flute) szervírozzák, anélkül, hogy különösebb díszítésre lenne szükség. A koktél önmagában is elegáns és vizuálisan impozáns, de ha szeretnénk, egy citromhéjspirált használhatunk, hogy egy kis frissességet adjunk az italnak.
Kalóriatartalom
Egy adag Death in the Afternoon koktél körülbelül 180 kalóriát tartalmaz. A kalóriatartalom elsősorban a hozzávalók alkohol- és cukortartalmából adódik.

