Grasshopper koktél

grasshopper_koktel

A Grasshopper koktél egy igazi csemege az édességkedvelőknek. Fogyasztása olyan élmény, mintha egy édességboltba szabadulna be egy kisgyerek. A krémes mentalikőr egy csoda, a fehér kakaólikőr és a tejszín kombinációja pedig olyan, mintha egy folyékony desszerttel koccintanánk. Az élénkzöld szín nemcsak látványos, hanem az ital frissességét és vidámságát is hirdeti. Az ital tökéletes zárása egy elegáns vacsorának, de akár desszert helyett is kiváló választás. Ez a koktél az 1950-es évek elegáns szalonjaiba repít vissza, amikor a desszertkoktélok voltak a csúcson.

Történet

A Grasshopper (magyarul: szöcske) története éppoly különleges, mint az íze. Az ital a francia származású Philibert Guichet nevéhez fűződik, aki 1919-ben alkotta meg a New Orleans-i Tujague’s étteremben. Egy versenyre készítette el a koktélt, amelyen ez az akkor még meglepő színűnek számító ital második helyezést ért el, de hamarosan az egész világ megismerte. A koktél különösen a 60-as években robbant be az amerikai házibulik világába, és azóta is töretlen a sikere, főleg az édesszájú koktélfogyasztók körében.

Összetevők

30 ml zöld mentalikőr (Crème de menthe)

30 ml fehér kakaólikőr (Crème de cacao)

30 ml tejszín

Grasshopper koktél elkészítése

Az összetevőket egy shakerbe öntjük, amit előzőleg jéggel töltünk meg. Alaposan rázzuk össze, hogy az ital jól lehűljön és krémes textúrát kapjon. Szűrjük át egy lehűtött pohárba, hogy a krémesség tökéletesen érvényesüljön.

Tálalás és díszítés

A Grasshopper koktélt leggyakrabban coupe pohárban tálalják. Az ital tetejére szórhatunk reszelt csokoládét, vagy egy friss mentalevéllel is díszíthetjük. Van, aki reszelt szerecsendióval is meghinti, ami szintén tökéletesen illik a koktélhoz.

Kalóriatartalom

Egy adag Grasshopper koktél körülbelül 250-260 kalóriát tartalmaz, amelyen nem szabad csodálkozni ilyen összetevők mellett.