A Jungle Bird egy keserédes és gyümölcsös koktél, pikáns rumos jegyekkel. Az ital jellegzetessége a Campari kesernyés íze, amit az ananászlé édessége és a lime-lé frissessége harmonikusan ellensúlyoz. A Jungle Bird gazdag, komplex ízvilága miatt ideális választás a tiki koktélok kedvelőinek és a különleges ízélményekre vágyóknak. A rum az az összetevő, amellyel játszhatunk ennél a koktélnál – a blackstrap rumtól kezdve a dark rumon át egészen a black rumig.
Történet
A Jungle Bird koktél eredete az 1970-es évek Malajziájához köthető, és először a Kuala Lumpur-i Hilton Hotel Aviary bárjában készítette el Jeffrey Ong bármixer. A nevét a bár mellett található madárreptetőről kapta, amelyet az üvegfalon keresztül nézhettek a vendégek. Az italt eredetileg egy madár alakú kerámiaedényben szolgálták fel, amelynek a farkán lévő nyílásán keresztül kortyolgathatták azt a vendégek. A Jungle Bird azóta gyakorlatilag Malajzia nemzeti itala és a tiki koktélkultúra egyik ikonja lett.
Összetevők
45 ml sötét rum
20 ml Campari
45-60 ml friss ananászlé
15 ml friss lime-lé
15 ml demerara cukorszirup
Jungle Bird koktél elkészítése
Az összes összetevőt töltsük egy shakerbe a jéggel együtt, és rázzuk össze őket kihűlésig. Szűrőn keresztül töltsük pohárba.
Tálalás és díszítés
A Jungle Bird koktélt hagyományosan old fashioned vagy tiki pohárban szervírozzák. Díszítésként egy ananászszeletet vagy egy maraschino koktélcseresznyét használhatunk. A díszítéstől az ital még trópusibb és vonzóbb megjelenést kap, amely tökéletesen illik egzotikus ízvilágához.
Kalóriatartalom
Egy adag Jungle Bird koktél körülbelül 200 kalóriát tartalmaz. Az ital kalóriatartalma főként a sötét rum és az ananászlé fajtájától függ.

