A Pina Colada egy ikonikus, édes trópusi koktél a kellemes nyári napokra. Krémes textúrája és kiegyensúlyozott ízvilága elvarázsolja az ízlelőbimbókat. Édes,-savanykás íze a minőségi rumtól, a fanyar gyümölcstől és a gazdag kókusztól lesz ennyire komplex.
Történet
A Pina Colada koktél Puerto Ricoban született, és hivatalosan is az ország nemzeti italának számít. A legelfogadottabb történet szerint a koktél feltalálója Ramón „Monchito” Marrero, aki 1954-ben a San Juanban található Caribe Hilton Hotelben alkotta meg ezt a karibi életérzést. Kisebb kihagyásokkal azóta is világszerte alapkoktélnak számít a nyaralók és koktélkedvelők körében.
Összetevők
60 ml fehér rum
90 ml ananászlé
45 ml kókuszszirup
20 ml tejszín vagy kókusztej
15 ml frissen facsart limelé
Pina Colada koktél elkészítése
Az összetevőket jellemzően turmixgépben szokták összekeverni, amíg sima és krémes állagot nem kapunk. Újabban azonban egyre több helyen Boston shakerben, zúzott jéggel, erősen rázva készítik el. Ez a technika megakadályozza, hogy a koktél túlságosan felhíguljon. Bárhogy is készítjük, az elegyítés után előhűtött, zúzott jéggel teli pohárba szűrjük le.
Tálalás és díszítés
A Pina Coladát hagyományosan egy nagy, díszes hurricane pohárban szolgálják fel. A koktél díszítésére használhatunk egy szelet ananászt, egy maraschino cseresznyét vagy egy kis ernyőt – esetleg mindhármat –, amelyek még inkább fokozzák a trópusi hangulatot.
Kalóriatartalom
Egy adag Pina Colada koktél körülbelül 300-450 kalóriát tartalmaz, attól függően, hogy milyen típusú kókuszszirupot és mennyi rumot használunk.

