Az Absinthe Frappé egy frissítő, mégis erőteljes ízvilágú koktél, melyben a híresen karakteres abszint uralkodik. A koktél frissítő ereje és sárgászöldes árnyalata már a látványával is hívogató, de az igazi meglepetés az abszint különleges, ánizsos ízvilágában rejlik, amely egyedivé és felejthetetlenné teszi. Az Absinthe Frappé egy igazi különlegesség azoknak, akik szeretik a bátrabb, markáns italokat, és valami igazán egyedit keresnek – különösen a melegebb időszakban.
Történet
Az Absinthe Frappé története New Orleansból ered, és egészen az 1870-es évekig nyúlik vissza. Az ital a híres amerikai mixológus, Cayetano Ferrer nevéhez fűződik, aki az abszintot egy frissítő, jeges ital formájában mutatta be az embereknek a New Orleans-i Old Absinthe House bárban. Az abszintot viszont 1912-ben betiltották az Egyesült Államokban a benne lévő tujon vegyület miatt, mert úgy tartották, hogy hallucinációkat és pszichés problémákat okozhat a fogyasztása. Így majdnem egy évszázadig, egészen 2007-ig kényszerpihőn volt az ital, amikor bebizonyították, hogy az abszintban lévő tujon szintje bőven alacsonyabb az egészségre ártalmasnál.
Összetevők
30 ml abszint
15 ml cukorszirup (natúr)
5-10 ml Anisette likőr (opcionális, ha még erősebb ánizsos ízt szeretnénk)
60 ml szódavíz
Absinthe Frappé koktél elkészítése
Az abszintot, a cukorszirupot és ha szükséges, az Anisette likőrt, töltsük bele a jéggel megrakott shakerbe. Alaposan rázzuk össze, hogy az ital lehűljön és kissé habossá váljon. A kész italt egy pohárba szűrjük le, amelyben tört jég van. Ezután öntsük fel szódavízzel. Keverjünk még rajta óvatosan egyet.
Tálalás és díszítés
Az Absinthe Frappét hagyományosan snifter vagy old fashioned pohárban szolgálják fel. Díszítésként helyezzünk friss mentalevelet az ital tetejére. A jégkásás, frappés textúra vizuálisan is hűsítő hatást kelt.
Kalóriatartalom
Egy adag Absinthe Frappé koktél körülbelül 170-190 kalóriát tartalmaz, amely főként az abszint és a cukorszirup cukortartalmából adódik.

