Az Aviation koktélban a gin adja az erős alapot, a Maraschino likőr a kesernyés cseresznyés jegyeket, a Creme de Violette az ibolyajegyeket, a friss citromlé pedig a savasságról gondoskodik. Ez a jellegzetes halványkékes-lilás színű és virágos aromájú különlegesség igazi újjászülető a koktélok között, de szerencsére mindig van olyan mixer vagy rajongó, aki nem hagyja, hogy eltűnjön.
Történet
Az Aviation koktél az 1910-es években született, és a népszerűségét Hugo Ensslin, a New York-i Hotel Wallick főpultosa révén érte el, aki először jegyezte le az ital receptjét 1916-ban. Nevét a korai repülés iránti rajongás ihlette, és ebből kifolyólag a koktél színe a tiszta égboltra emlékeztetett. 1960-ban azonban a Creme de Violette összetevő eltűnt a kínálatból, és csak a 2000-es években kezdett újra megjelenni, a koktélok reneszánszának idején.
Összetevők
60 ml gin
15 ml Maraschino likőr
15 ml friss citromlé
7 ml Creme de Violette
Aviation koktél elkészítése
A jéggel megrakott shakerbe öntsük bele az összes hozzávaló, majd rázzuk össze alaposan, hogy az összetevők jól elkeveredjenek és lehűljenek. Szűrjük át egy előhűtött koktélos vagy martinis pohárba.
Tálalás és díszítés
Az Aviation koktélt hagyományosan coupé vagy martinis pohárban szervírozzák. Díszítésként egy pálcára fűzött maraschino cseresznyét, esetleg citromhéjspirált használhatunk, ami vizuálisan is vonzóvá teszi az italt.
Kalóriatartalom
Egy adag Aviation koktél körülbelül 170-190 kalóriát tartalmaz. A koktél kalóriatartalma főként a Maraschino likőr és a Creme de Violette mennyiségétől függ.

