A Bamboo egy olyan kivételes koktél, amelyben nem kap szerepet sem a whisky, sem a vodka, a gin, a konyak, a tequila vagy alapvető társaik. Ez egy könnyed koktél, amelynek gerincét a sherry és a vermut adja. Az ital frissítő jellege, virágos és enyhén fűszeres jegyei tökéletesen kiegészítik egymást, így a Bamboo egy elegáns és komplex ízvilágot kínál. Az ital főleg aperitifként kiváló választás, és nem kell izgulnunk amiatt, hogy esetleg lefordulnánk tőle a bárszékről.
Történet
A Bamboo koktélt az 1890-es években találta ki Louis Eppinger, a yokohamai Grand Hotel bár vezetője Japánban. Eppinger, aki német származású volt, a helyi és nemzetközi vendégek számára alkotta meg ezt az italt, amelynek híre gyorsan elterjedt a világ legkülönbözőbb részein. Az koktél története összekapcsolódik Japán nyitásával a nyugati kultúra felé, és mára már a klasszikus koktélok közé sorolandó.
Összetevők
45 ml fino sherry (könnyed likőrbor)
45 ml száraz vermut
2 csepp Angostura bitters
1 csepp narancs (orange) bitters
Bamboo koktél elkészítése
Ehhez a koktélhoz nem szükséges shaker, elég egy keverőpohár is. Az összetevőket és a jeget keverjük össze alaposan, és szűrjük át egy előhűtött pohárba.
Tálalás és díszítés
A Bamboo koktélt hagyományosan Nick & Nora vagy martinis pohárban szervírozzák. Díszítésként egy citromhéjspirált helyezhetünk a pohár szélére.
Kalóriatartalom
Egy adag Bamboo koktél körülbelül 100 kalóriát tartalmaz. Az ital kalóriatartalma főként a vermutok fajtájától függ.

