Bellini koktél

bellini_koktel

A Bellini egy elegáns és frissítő koktél, amely a pezsgő és az őszibarackpüré harmonikus kombinációját kínálja. Az ital jellegzetes, rózsaszínes árnyalata és gyümölcsös ízvilága a nyári esték és elegáns összejövetelek kedvelt italává teszi. A Bellini könnyed és pezsgő jellege különleges élményt nyújt, amely bármelyik alkalomra tökéletes választás.

Történet

A Bellini koktél története az 1945-es évek Velencéjébe nyúlik vissza, amikor Giuseppe Cipriani, a híres Harry’s Bar tulajdonosa megalkotta az italt, tizennégy évvel azután, hogy megnyitotta aprócska bárját/éttermét a Canal Grande szélén, nem messze a Szent Márk tértől. Cipriani az italt Giovanni Bellini olasz festőről nevezte el, mivel a koktél színe emlékeztette őt Bellini egyik festményének rózsaszínes árnyalatára. A Bellini koktél gyorsan népszerűvé vált, és azóta is a világ egyik legismertebb pezsgős koktélja.

Összetevők

120 ml Prosecco vagy brut pezsgő

60 ml őszibarackpüré (lehetőleg fehér húsú őszibarackból)

Bellini koktél elkészítése

Turmixoljuk össze az őszibarackot, hogy püré állagot kapjunk. Tegyünk jeget egy pezsgőspohárba. Érdemes először egy kancsóban összekeverni a hozzávalókat, mert ha a pezsgőspohárban tesszük ezt, akkor valószínű, hogy a gyümölcs és a prosecco közötti reakció miatt kicsordul az ital. Bármilyen edényt is használunk, először a pürét rakjuk bele, és ezt öntsük fel lassan a proseccoval. Csak finoman keverjük össze az összetevőket.

Tálalás és díszítés

A Bellini koktélt hagyományosan pezsgőspohárban vagy flute pohárban szervírozzák. Díszítésként egy vékony szelet őszibarackot vagy egy friss málnaszemet helyezhetünk a pohár szélére.

Kalóriatartalom

Egy adag Bellini koktél körülbelül 140 kalóriát tartalmaz. Az ital kalóriatartalma főként az őszibarack püré cukortartalmától függ.