Blood and Sand koktél

blood_and_sand_koktel

Ez a koktél tökéletes választás azok számára, akik egy egyedi, történelmi jelentőségű és ízgazdag italra vágynak. A Blood and Sand kiválóan ötvözi a whisky füstösségét a gyümölcsösség édes és frissítő jellegével.

Történet

A Blood and Sand koktél egy klasszikus ital, amelyet először a 1920-as években kezdtek el készíteni, és nevét az 1922-es azonos című filmről kapta, amelyben Rudolph Valentino játszotta a főszerepet. Ez az egyik igen ritka példája annak, amikor egy koktélrecept whiskyt és gyümölcslevet egyaránt tartalmaz, ami régebben szokatlan kombináció volt.

Összetevők

22,5 ml skót whisky

22,5 ml édes vermut

22,5 ml cseresznyelikőr (például Heering)

22,5 ml frissen facsart narancslé

Blood and Sand koktél elkészítése

Minden összetevőt össze kell rázni egy koktélshakerben, jéggel együtt. Így a hozzávalók lehűlnek, és az ízek is összeérnek. Az italt az előhűtött pohárba szűrjük le.

Tálalás és díszítés

A koktélt előhűtött koktél- vagy martinis pohárba szűrjük. Általában díszítés nélkül szolgálják fel, hogy az elegáns és letisztult megjelenést megőrizzék, de elfogadott a pohár szélére helyezett narancshéjkarika is.

Kalóriatartalom

Egy adag Blood and Sand koktél körülbelül 150-170 kalóriát tartalmaz, attól függően, hogy milyen márkájú alkoholt használunk.