A Clover Club egy kifinomult, kissé bohém, de mégis összetett koktél, amely a gin, a málnaszirup, a friss citromlé és a tojásfehérje tökéletes harmóniáját kínálja. Az ital színe lehet halvány rózsaszín vagy vörösbe hajló, de fő jellegzetességét mégis a tojásfehérje habos textúrája adja a tetején. Szoros rokonság fűzi a Clover Leaf koktélhoz, de míg utóbbi grenadine sziruppal édesít, addig a Clover Club ragaszkodik a málnához, ami extra gyümölcsösséget ad az italnak.
Történet
A Clover Club az 1900-as évek legelején született meg a Philadelphia városában található Bellevue-Stratford Hotelben. Itt főleg írók, művészek, közéleti szereplők, jogászok gyűltek össze, és fogyasztották ezt a koktélt. A szesztilalommal viszont hosszú időre feledésbe merült ez a nagyszerű ital, amelynek újjáéledésére egészen 2008-ig kellett várni, amikor Julie Reiner megnyitotta a koktélról elnevezett bárját Brooklynban. Mostanra elfogadottá vált, és sok helyen állandó szereplője lett az itallapoknak.
Összetevők
60 ml gin (jó minőségű)
15 ml friss citromlé
15 ml málnaszirup
15 ml száraz vermut (opcionális)
1 tojásfehérje (opcionális)
Clover Club koktél elkészítése
Ezt a koktélt száraz rázással is készíthetjük, hogy a tojásfehérje jól összekeveredjen a többi hozzávalóval. Amennyiben ezt a lépést kihagyjuk, és jéggel rázzuk össze, úgy is krémes,-habos, bolyhos textúrát kapunk a végén, csak kicsivel több időt kell a műveletre szánnunk. Ezt követően szűrjük le íz italt egy előhűtött pohárba. A málnaszirupot el lehet készíteni friss málna és cukorszirup összeturmixolásával is.
Tálalás és díszítés
A Clover Club koktélt hagyományosan koktélos, martinis vagy coupe pohárban szervírozzák. Díszítésként egy fogpiszkálóra szúrt málnaszemet használhatunk, vagy egy vékony citromhéjspirált helyezhetünk a pohár szélére, ami még vonzóbbá teszi az italt. Esetleg a koktél habos tetejére is rárakhatunk egy málnát.
Kalóriatartalom
Egy adag Clover Club koktél körülbelül 170-180 kalóriát tartalmaz. Az ital kalóriatartalma főként a málnaszirup típusától és mennyiségétől függ.

