A Trinidad Sour koktél egy egyedi és igen intenzív ital, amely a keserű és az édes ízek különleges harmóniáját nyújtja. Az Angostura meghatározó, keserű szerepe mellett a koktél gazdag ízvilágát az Orgeat szirup és a frissen facsart citromlé egészíti ki, amelyeket egy kis rozswhisky tesz teljessé. Karaktere mély, fűszeres és komplex, és igazán különleges ízélményt kínál a koktélkedvelőknek. Bár a keserűsége miatt rétegtermék, aki szereti a gyógynövényes köhögés elleni cukorkát, annak biztosan ízleni fog.
Történet
A Trinidad Sour egy viszonylag új keletű koktél, amelyet 2009-ben alkotott meg Giuseppe Gonzalez New York Cityben, Brooklynban, a Clover Club bárban. Az ital gyorsan népszerűvé vált a bármixerek és koktélrajongók körében egyaránt, mivel merész és innovatív módon, nagy mennyiségben használja az Angostura keserűt, amely addig főként csak ízesítőként szerepelt más koktélokban.
Összetevők
45 ml Angostura keserű
30 ml Orgeat szirup
25 ml frissen facsart citromlé
15 ml rozswhisky
Trinidad Sour koktél elkészítése
Öntsük az összes hozzávalót egy shakerbe a jéggel, és alaposan rázzuk össze, hogy az ital jól lehűljön. Ezután duplán szűrjük le egy lehűtött Nick & Nora pohárba.
Tálalás és díszítés
A Trinidad Sour koktélt hagyományosan Nick & Nora vagy couple pohárban szolgálják fel. A díszítéshez használhatunk citromhéjspirált, de a Trinidad Sour azon ritka koktélok egyike, amelyet nem feltétlenül díszítenek.
Kalóriatartalom
Egy adag Trinidad Sour koktél körülbelül 200 kalóriát tartalmaz, amelynek pontos mennyisége elsősorban az Orgeat szirup alkoholtartalmától függ.

